Å men herre gud man tackar..... :D
Jag har nu hittat receptet på den goaste tårta som någonsin rört mina läppar.....
Här kommer receptet....
Chokladkaka med kaffeglasyr....<3
8 portioner 175º
200 g rumsvarmt smör
2 msk ströbröd
4 dl socker
4 ägg
100 g mörk choklad, minst 60 % kakao
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker eller äkta vanilj
Glasyr:
50 g smör
1 dl muskovadosocker
1 dl starkt kaffe
0,5 dl grädde
100 g mörk choklad
Garnering:
1 msk kakao
1 dl rostade hasselnötter
Ugnstemperatur
Gör så här
Smörj och bröa en springform, cirka 22 centimeter i diameter. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så att chokladen smälter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
Glasyr
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka ca 10 minuter tills smeten tjocknat lite. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren. Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
Pudra över kakao och dekorera med rostade hasselnötter.
8 portioner 175º
200 g rumsvarmt smör
2 msk ströbröd
4 dl socker
4 ägg
100 g mörk choklad, minst 60 % kakao
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker eller äkta vanilj
Glasyr:
50 g smör
1 dl muskovadosocker
1 dl starkt kaffe
0,5 dl grädde
100 g mörk choklad
Garnering:
1 msk kakao
1 dl rostade hasselnötter
Ugnstemperatur
Gör så här
Smörj och bröa en springform, cirka 22 centimeter i diameter. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så att chokladen smälter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
Glasyr
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka ca 10 minuter tills smeten tjocknat lite. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren. Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
Pudra över kakao och dekorera med rostade hasselnötter.
Kommentarer
Trackback