Detta är riktat till Vickan pickan.....
Hemmagjord Bounty
Ingredienser
150 g smör
150 g strösocker
2,5 dl vispgrädde
220 g kokosflingor
250 g mörk choklad, 70%
Garnering:
50 g ljus choklad, 35 % (kan uteslutas)
Gör så här:
1. Lägg smöret i en kastrull och tillsätt grädde och strösocker. Värm på svag värme och under omrörning tills smöret smält och sockret löst upp sig.
2. Tillsätt kokosen i kastrullen och rör om ordentligt. Häll kokosblandningen i en form klädd med bakplåtspapper eller plastfolie och tryck ut den till ett jämt lager. Låt stå i kylskåpet över natten eller åtminstone 3-4 timmar.
4. Skär den stelnade kokosblandningen i lagom stora bitar.
3. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa kokosbitarna i den smälta chokladen (om den lätt faller sönder kan du istället lägga kokosbitarna på ett pakplåtspapper och hälla 1 msk choklad över varje bit). Smält aven den ljusa chokladen och ringla den över bountybitarna.