Gud...

Jag hittade det här när jag kollade runt lite på olika bloggar det här är från bloggen http://bakagottis.blogg.se/
Det finns jätte mycket gottigot så jag rekommenderar denna blogg!!!!!


Hallonglass med browniebotten

brownie:
100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Hallonglass:
1 vaniljstång
6 äggulor
2,5 dl florsocker
4 dl vispgrädde
150-200 g hallon

Browniebotten:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på svag 
värme och låt det svalna lite.
Vispa ihop ägg och socker.
Rör ned vetemjöl och bakpulver.
Blanda sedan i chokladblandningen.
Lägg i ett bakplåtspapper i botten i en rund bakform. 
Häll browniesmeten i formen.
Grädda brownien mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Låt svalna.
Lossa brownien i kanterna med en kniv.
Lyft sedan upp brownien ur formen och ta bort bakplåtspappret,
Lägg sedan tillbaka brownien i formen utan pappret.

Glass:
Mosa hallonen i en mixer eller med en gaffel.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Vispa äggulorna med vaniljfrön och florsocker 
vitt och luftigt. Vispa grädden. Vänd ner äggulorna
och blanda. Blanda sedan i hallonen.

Häll glassmeten över brownien.
Frys brownieglassen över natten eller
i minst 8 timmar.

Tina i kyl cirka 30-60 minuter innan servering.
Dekorera gärna med färska hallon.

 

 

 

Chokladmacaroons med choklad och kaffesmörkräm




 


150g fint, fint malen mandel
150g florsocker
2 msk kakao
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag
Smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
1 st äggula
2,5 msk kaffe


Blanda mandel, siftat florsocker och kakao i en bunke.
Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.
Blanda socker och vatten till sockerlagen låt koka tills temperaturen nått 118 grader på
en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten.
Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen.
Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig,
detta tar ca 10-15 minuter. Rör i 60g äggvita i mandel och florsockerblandningen.
Tillsätt nu valfri färg eller ingen färg alls i mandelblandningen.
Vänd i den italienska marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.
Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan.
Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.
Grädda macaroonerna i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min.
Gör smörkrämen: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kakao pösigt.
Vispa ner äggulan och kaffet.
Spritsa en klick smörkräm på macaronerna och lägg sedan ihop dem två och två.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0