Detta är riktat till Vickan pickan.....

... och hennes kokosberoende.....

Hemmagjord Bounty

Ingredienser

 

150 g smör

150 g strösocker

2,5 dl vispgrädde

220 g kokosflingor

250 g mörk choklad, 70%

Garnering:

50 g ljus choklad, 35 % (kan uteslutas)

 

Gör så här:

1. Lägg smöret i en kastrull och tillsätt grädde och strösocker. Värm på svag värme och under omrörning tills smöret smält och sockret löst upp sig.

2. Tillsätt kokosen i kastrullen och rör om ordentligt. Häll kokosblandningen i en form klädd med bakplåtspapper eller plastfolie och tryck ut den till ett jämt lager. Låt stå i kylskåpet över natten eller åtminstone 3-4 timmar.

4. Skär den stelnade kokosblandningen i lagom stora bitar.

3. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa kokosbitarna i den smälta chokladen (om den lätt faller sönder kan du istället lägga kokosbitarna på ett pakplåtspapper och hälla 1 msk choklad över varje bit). Smält aven den ljusa chokladen och ringla den över bountybitarna.

........
Dessa ska även bli saftigare än köpes varianten.... något jag ska prova inom kort.......det verkade väldigt enkelt..... bloggpausen gäller dock fortfarande....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0