Där fick vi dig allt va!!!

Haha alltid lika kul att skrämma skiten ur männskor.. i går smällde det av då vi samlades ca 17 pers i vickans lilla hus och överaskade henne med ett sweet 16 party.. hon visste ju att vi skulle fixa ett och att det skulle ske idag egentligen men ja villovägar är ju ett faktum då personen som man ska fixa ett överaskningsparty till ber om det själv... vi kämpade för att göra det till så mycket överaskning som det bara gick..... vi lurade henne till att tror att det var idag och hon var bombsäker på det... minen då hon kom inannför dörren och alla hoppade fram och skrek suprice är oförglömlig xD
Allt finns på film och jag ska se om inte erik kan fixa det på nått sett så att den kan hamna på intranätet .
Det första som jag kom att tänka på var såklart tårtan.. det finns många ritningar, olika smak och recept kombinationer och dylikt.. det blev tillslut en bounty tårta.... dvs säga en med chokladmousse och kokoskrämfyllning.. den tog 2-3 dagar att baka detta inklusive tre timmars dekoration... så här såg den ut... ;)

Vi börjar med toppen..

Haha jäklar vette fan hur länge kjag kämpade med dessa

Detta är den största och finaste tårta jag någonsin bakat vi bortser från att det står Viktora och inte Viktoria...
Här är receptet till..
Sannas bounty tårta:

Chokladtårtbotten

Ingredienser:
270g vetemjöl (ca 5 dl)
75g kakao (2 dl)
1,5 tsk bikarbonat
170 g osaltat smör
435g socker (glömmde skriva ner hur mycket det är men tror att det är 4-5 dl.. ni får kolla själv..)
0.5 vaniljstång
3 stora ägg
350g standardmjölk (4dl)

Gör så här:
1.Värm ugnen till 175grader.
2.Sikta ihop mjöl,kakao,bikarbonat och salt.Ställ åt sidan.
3.Lägg smöret i en hushållsassistent och vispa tills det blir krämigt.
4.Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna,illsätt de till smöret.
5.Tillsätt även sockret och fortsätt att vispa tills det är vitt och fluffigt,ca 5minuter.
6.Skrapa ner kanterna med en slickepott då och då så att det blandas ordentligt.
7.Vispa ner äggen,ett i taget på låg hastighet.Rör med slickepott ner mjölblandningen i tre omgångar varvat med mjölken:Börja och slua med mjöl.
8.Smörj en 24cm i diameters form.Fördela smeten i formen.
9.Grädda långt ner i ugnen i cirka 30-40minuter.Håll koll med en provsticka och kolla efter så den inte får stå för länge och bli torr,alla ugnar är olika och vissa kräver mer och andra mindre tid.
10.Låt svalna på galler i 15minuter,stjälp sedan upp dem och låt svalna helt.
Tips:Alla produkter ska vara rumstemperade för bäst resultat.



Chokladmousse

200 g Blockchoklad mörk

2 1/2 dl Vispgrädde

1 Äggula

1 tsk Vaniljsocker

Bryt sönder chokladen och smält över knappt sjudande vattenbad. Eller
smält det i mikrovågsugnen. Låt chokladen svalna och rör då och då.
Vispa upp grädden, inte för hårt, och rör ner äggula, vanilj och sist
chokladsmeten. Fördela moussen i 4-5 små krämkoppar och ställ kallt.
Moussen smälter i munnen. Det passar också som tårtfyllning.

Kokosfyllning

3 äggulor (spara två vitor till glasyren)

1 dl socker

3 tsk maizena

½ krm salt

3 dl mjölk

1 dl kokosmjölk (jag använde den krämiga som är avsedd för bakverk)

2 dl riven kokos

1 tsk vaniljsocker

½ tsk smör

Gör så här:

Vispa upp äggulorna lätt.

Lägg socker, maizena och salt i en kastrull. Rör om och ställ kastrullen på en platta.

Häll i mjölken lite i taget och vispa under tiden.

 

Häll sedan i kokosmjölken och sjud allt under vispning i ca 10 minuter.

Ta av kastrullen från värmen.

 

Vispa ner lite i taget av den varma mjölken i äggulorna. Häll tillbaka blandningen i kastrullen.

Sjud smeten tills den börjar tjockna, ca 5 minuter.

 

Ta av från plattan och häll hastigt upp krämen i en bunke.

Tillsätt kokosflingorna och vaniljen.

Rör ner smöret och lägg plastfilm direkt på krämen, så skinnar den sig inte.

 

Ställ kallt i minst 1 timme, gärna över natten.

Sugarpaste

1 msk gelatinpulver
60 g kallt vatten (0,6 dl)
175 g vit sirap (1,25 dl)
1 msk glycerol (det finns på apoteket)
2 msk neutral olja eller kokosfett (jag använder olivolja)
800-900 g florsocker
ev smak och färg (kakao?)

Gör så här:
Blanda gelatinet med det kalla vattnet. Låt stå tills det blandningen stelnat. Ställ blandningen över ett vattenbad och hetta upp tills det har löst sig. Tillsätt sirap och glycerol och blanda ordentligt. Rör i oljan/fettet och ta bort skålen från värmen. Tillsätt eventuellt smak och färg.
(Låt blandningen svalna tills den är finger varm.

Häll nu 10dl florsocker i en annan bunke och forma en grop. Häll den fingervarma blandningen i gropen och rör med en träslev, blanda succsesivt i resterande florsocker tills kladdigheten försvinner. Fortsätt knåda tills sugarpasten är len följsam och inte fastnar på dina händer.

Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mera florsocker; för hård, mer vatten (en droppe i taget).

Använd sugarpasten direkt eller förvara den i en lufttät bytta i svalen. När du ska använda den igen så ta fram den och knåda den mjuk igen.)
Försök kavla ut sp,n medans den är kall... annars tenderar den att bli väldigt kletig...
....................................................................................................................................................................
Jag tror ni fattar varför den tig 2-3 dagar att baka.....
Jag gissar vå att vickan kmr skriva en lite mer detaljerad beskriv ing av festen så jag lämnar det åt denne...
Fasen vad man känner sig lyckad går ut i 10 min för att sola och får 7 myggbett.... tre i pannan.... jag fullkomligt älskar den svenska sommaren... -.-


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0